Land Rover Broekhuis Utrecht

Piet Boon en de New Range Rover: een eerbetoon aan tijdloosheid

Range Rover zet de zoektocht naar moderne luxe voort door in de voetsporen te treden van personen die zich onderscheiden door modern leiderschap en nieuwe inzichten. In deze ‘New Generation of Leaders’-campagne treedt deze keer de internationaal gevierde Nederlandse ontwerper Piet Boon voor het voetlicht. Op een tocht langs lopende en afgeronde projecten neemt de oprichter van Studio Piet Boon ons mee in zijn visie op nieuwe verfijndheid en modern leiderschap.

Oneindig veelzijdig

Na de eerste succesvolle fase in de ‘New Generation of Leaders’-campagne met Sergio Herman, heeft Land Rover nu de handen ineengeslagen met ontwerper Piet Boon. Boon is een allrounder op het gebied van design: als creatieve volbloed laat zijn geest zich niet vangen voor één discipline. Studio Piet Boon is een wereldwijd opererende ontwerpstudio voor exterieurs, interieurs en producten, erkend voor het creëren van uitgebalanceerde ontwerpen die te karakteriseren zijn als subtiel, stijlvol, functioneel en tijdloos.

Dit is meteen ook het belangrijkste raakvlak tussen Piet Boon en Range Rover. Of zoals hij het zelf zegt: “Range Rover en Piet Boon delen hetzelfde DNA van tijdloosheid. Als ik een Range Rover van 40 jaar oud zie passeren, draai ik mij om en denk ‘wat een prachtige auto’. Maar ook met een Range Rover van 10 jaar oud is dat zo, en dat is toch wel behoorlijk uniek in de autowereld. Het is een prachtige luxeauto zonder dat hij posh is. Beter wordt het eigenlijk niet.”

Roadtrip in modern luxury

Tijdens de Ronde van Nederland die Piet Boon maakte, maken wij kennis met het nieuwe vlaggenschip van Land Rover, de New Range Rover. Een auto die het karakteristieke Range Rover kwaliteitsstempel draagt, zowel op het gebied van prestaties als voor wat betreft minimalistische precisie en comfort.

Waardevolle eigenschappen die niet alleen het concept ‘moderne luxe’ definiëren, maar ook de projecten van Studio Piet Boon die tijdens de Range Rover roadtrip de revue passeren: de eigen woning van Piet Boon in Oostzaan, het Studio Piet Boon hoofdkwartier iets verderop, de allernieuwste landmark van Amsterdam: het Rosewood Hotel in het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht en tot slot het kantoorgebouw op de golf course in Cromvoirt, waar Studio Piet Boon minimalisme met natuur wist te verenigen. Een dag in het teken van puurheid, kracht en tijdloosheid – gedeelde waarden waar Range Rover en Piet Boon elkaar in vinden.

New leadership

Van eenmanszaak naar internationaal architectuur- en designlabel, dat is een indrukwekkend succes. Piet Boon leerde door de jaren heen dan ook steeds profielen aan te nemen die sterker zijn dan hijzelf. “Daarom kan ik het mij permitteren om een casual leader te zijn. Dat kan alleen als je team heel erg goed is.” Piet ziet zichzelf in zijn huidige rol inderdaad meer als een tacticus op het achterdek van het schip, die wel de lijnen aangeeft, maar het werk overlaat aan het team. “Ik heb veel vertrouwen in mijn teams en laat ze vrij. Hooguit stuur ik ze af en toe eens bij om ze op het Piet Boon-pad van schoonheid, lange houdbaarheidsdatum en comfort te houden”. Basiswaarden die voor Piet Boon invulling geven aan zijn leven en werk, en hem tot het perfecte boegbeeld maken van een ‘New Generation of Leaders’, altijd op zoek naar de invulling van modern luxury.

De New Range Rover

Met de New Range Rover zet Land Rover wederom de standaard voor comfort en uitstraling in de SUV-klasse. Als resultaat van ruim vijftig jaar evolutie geeft de New Range Rover het goede voorbeeld met een adembenemende moderniteit, een ongeëvenaard raffinement en de toonaangevende Land Rover capaciteiten.

De nieuwe MLA-Flex-architectuur maakt een Standard en Long Wheelbase mogelijk, en interieurs met 4, 5 of 7 zitplaatsen. Daarnaast is de New Range Rover SV ook personaliseerbaar door de bekwame handen van het Special Vehicle Operations-team. De Electric Hybrid (PHEV), voorloper van de volledig elektrische versie die in 2024 op de markt komt, is in staat fluisterstil tot wel 113 km (WLTP) puur elektrisch te rijden. Ook de CO₂-emissie vanaf slechts 18 g/km* is indrukwekkend laag voor een auto van dit niveau.

De New Range Rover is beschikbaar vanaf € 142.952. Meer informatie via www.landrover.nl. Lees hier het hele verhaal over Piet Boon en de New Generation of Leaders.


*De vermelde cijfers zijn gebaseerd op officiële testresultaten van de fabrikant in overeenstemming met de Europese WLTP-wetgeving en gelden voor de versies met Standard Wheelbase, vijf plaatsen en een volledig opgeladen accu. Alleen voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke cijfers kunnen verschillen. De CO₂-emissie, het energieverbruik en de actieradius kunnen verschillen al naargelang de rijstijl, de omgevingsomstandigheden, de belading, de gemonteerde velgen, banden, opties en accessoires, de gereden route en de acculading. De cijfers zijn gemeten met een productiemodel over een standaardroute.